Kunstenaarsuitje

YAY! een dag, een middag, een uur, helemaal voor jezelf. Als voeding voor de kunstenaar in jezelf, voor je kunstenaarkind zoals in the Artist’s Way wordt gezegd.

Het gaat vooral om het pamperen, verwennen van jezelf, om te ontspannen, zonder moeten, zonder to do lijstjes, zonder afleiding van anderen (het is een uitje met jezelf!) en ik zou zeggen, doe je telefoon lekker op de vliegtuigstand, of laat hem lekker thuis.

Wat je bijvoorbeeld kan doen? wandelen in het bos, aan het strand, met de trein een stukje reizen, ergens uitstappen (misschien wel waar je nog nooit bent geweest?) en dan daar wandelen… Of wat dacht je van alleen naar de bioscoop? Een van mijn favoriete dingen waar ik enorm van geniet is overdag, als de hele wereld ‘nuttige’ dingen lijkt te doen, naar de bioscoop gaan. En, hey ga eens naar een kinderfilm, gewoon omdat het kan!
Wat dacht van een museumbezoek? Een eindje varen in een boot… Met de veerpont ergens naar toe. Een fiets huren in een stad waar je normaal nooit komt.

Twee uur in de bibliotheek ronddwalen…

Het zijn maar wat suggesties… ūüėČ

Het kan natuurlijk ook een uitje zijn om een uren uit te trekken voor het lezen van een boek. (In plaats van in bed voor het slapen gaan één bladzijde te lezen en in slaap te vallen)
Dus heb je nu vooral zin om op de bank ongestoord te lezen? check dan een van deze boeken, waar ik persoonlijk heel blij van wordt.

de kunst van creatief leven! klik hier voor meer informatie over dit boek

OMG Als je Big Magic nog niet hebt gelezen en je hebt ook maar enigszins een verlangen om je creatieve brein, creatieve gaven meer te gebruiken, of je bent op zoek naar wat ‘Inspiratie’ eigenlijk is, of waar je die kan vinden, dan is d√≠t echt het boek voor jou: BIG MAGIC, de kunst van Creatief Leven. Geschreven door Elizabeth Gilbert (de schrijfster die zonder the artist’s Way nooit de wereldwijde bestseller ‘Eten Bidden en Beminnen’ had geschreven…!) klik hier om het boek te bestellen of voor meer informatie over het boek klik hier

klik hier voor meer informatie over dit bijzondere boek 
of klik op de afbeelding
klik om direct zelf te bestellen of klik hier voor meer informatie

Dit boek is zo leuk! Laat je niet weerhouden door de Engelse taal, het laat op een illustratieve manier, met humor! zien hoe ‘het tegenovergestelde ook waar is’ . Het gaat over creativiteit op papier, maar waarschijnlijk kan je deze theorie ook op het leven zelf toepassen… maar dat is voor een ander onderwerp.
Kunstenares Cleo vertelt bijvoorbeeld over ‘Gebruik NOOIT een gum’ / ‘Gebruik ALTIJD een gum’.
Voor beiden laat ze een voorbeeld zien. En zo ook voor Gebruik het juiste gereedschap, gebruik wat er voor je ligt. En nog vele briljante voorbeelden. Have FUN, volg je flow en stop met zo serieus te zijn en BEGIN in ieder geval met maken. Dat is waar dit toe inspireert.

Binnenkort zal ik meer inspirerende boeken plaatsen!

liefs en groet,

Angélique

Cursus the Artist’s Way, volgens mij

Cursus the Artist’s Way is krachtig¬†en tijdloos, zo blijkt uit het jarenlange succes.

Er zijn verschillende manieren om de cursus te begeleiden.

Persoonlijk heb ik de voorkeur om de opdrachten met een groep te delen, zonder dat er door andere op gereageerd wordt.

Zo blijf je bij je eigen proces en zal er een grote kracht uit gaan van het reflectiemoment.

Wanneer we in een groep op elkaar gaan reageren, advies gaan geven, mee gaan praten, zal de kwaliteit van het proces lager zijn, het zal oppervlakkiger worden.

Delen wissel ik af met creatieve opdrachten.

Mijn ervaring is dat er een vertrouwde omgeving ontstaat waarbij deelnemers zich veilig voelen om dingen te delen die ze soms nog nooit tegen iemand hardop hebben durven zeggen (hoezo blokkade??), zich te ont-wikkelen, en er wordt ook altijd veel gelachen.

Ik wens iedereen de weg van de kunstenaar toe!

Meld je aan voor meer info over cursus the artist’s way, start data en locatie

Levensboom Angelique Benjamins_the_Artist's_way

The only way to grow

Keith John  (koortjes-goeroe o.a. bij Stevie Wonder) bij The voice of holland:

“in order to continue to grow,¬†you have to continue to learn.¬†the only way you do that,¬†you, we, learn from other people.¬†We learn some good things,¬†and than we learn some bad things.

And if you consider it like a sponge, you absorb the good things and you squeeze out the bad things. And than you continue to grow.”

 

Keith John en Trijntje Oosterhuis

Trijntje Oosterhuis and Keith John

 

“om te kunnen blijven groeien¬†moet je blijven leren.¬†De enige manier om dat te doen is, te leren van andere mensen.

We leren goede dingen en slechte dingen.¬†Wanneer je als een spons bent, absorbeer je de goede dingen, en laat je de slechte dingen los.”

 

 

Follow on Bloglovin

How to make a mood board / DIY / workshop moodboard maken


De beste zoon

Het verhaal over de opdracht aan de drie zoons

Van dit soort verhalen word ik blij…

(bron bij mij niet bekend)

Follow on Bloglovin